Najnoviji postovi

Nalepnice i etikete

Efikasnost poslovanje bilo koje firme ili preduzeća, nesumnjivo se meri po kvalitetu njenih proizvoda i usluga.

Ipak, ono što će svaku uspešnu kompaniju da izdvoji iz niza prosečnih biznisa je njena veština unutrašnje organizovanosti i funkcionalnosti. To je, zapravo, ta tanka nit, ali vrlo bitan uslov koji joj daje mogućnost natprosečnog poslovanja ili, kako mi volimo da kažemo, karakter.

U našem slučaju, kada govorimo o vrstama kancelarijskog materijala, predstavićemo Vam i kategoriju koja se odnosi na:

    - Nalepnice i

    - Etikete

U najširem smislu, ovo su informativni elementi za:

    - obeležavanje poslovnih prostorija i radnih mesta,

    - obaveštavanje zaposlenih,

    - navigaciju posetilaca i označavanje radnog prostora.

Pod propisnim obeležavanjem prostorija smatra se i:

    - isticanje određenih simbola i znakova,

    - postavljanje različitih obaveštenja o funkciji radnih mesta,

    - obaveštenja o ulogama prostorija ili njihovog dela koji je neophodno obeležiti.

Pomenućemo Vam još jednu vrstu obeležavanja, a koja se odnosi na bezbednost. Ona dodatno govori o odgovornosti preduzeća ne samo kada se radi o proizvodnji već kada je u pitanju briga o radnicima i posetiocima.

Poslovno obeležavanje vrši se najrazličitijim oznakama:

    - tablama,

    - putokazima,

    - karticama,

    - različitim simbolima i znakovima koji doprinose preglednosti i bezbednosti poslovnog prostora i radnih površina.

Sudeći po svemu gore navedenom, jasno Vam je koliko je poslovno obeležavanje kako važna tako i obavezna stavka kojom Vaša firma govori o sebi. Ona, u  stvari, prenosi poruku o sopstvenom i ozbiljnom poslovnom pristupu kao i o poštovanju zakona. Vi i Vaša firma jasno stavljate do znanja konkurenciji kakva je Vaša početna pozicija u bilo kojoj tržišnoj utakmici.

Nalepnice

Nalepnice predstavljaju tanak samolepivi materijal sa već odštampanim sadržajem i najčešće se dele na:

    - papirne i

    - PVC nalepnice.

PAPIRNE NALEPNICE

One se najčešće koriste na različitim mestima koja nisu izložena vlažnim uslovima. Izrađene su na sjajnom ili mat samolepljivom papiru tzv. Muflonu, a štampane ofset ili digitalnom tabačnom tehnologijom.

PVC nalepnice

Nasuprot papirnim, PVC nalepnice su znatno otpornije i dugotrajnije i kao takve mogu se koristiti u svim prilikama. Prednosti PVC nalepnica, osim što smo pomenuli da su vodootporne, je i u tome što se veoma lako uklanjaju sa površine gde su bile zalepljene za razliku od papirnih, a kako – obasnićemo Vam kasnije u delu koji se odnosi na upustvo „Kako zalepiti“.

 

Pvc nalpenice su štampane, prvenstveno, sito štampom što im obezbeđuje dugovečan otisak koji neće izbledeti i nema tonskih preliva ili rastera boja, a jako je pogodna za nalepnice malih formata.

Druga vrsta PVC nalepnica su one štampane tehnologijom digitalni InkJet. Ove nalepnice su uglavnom srednjih i velikih formata sa vrlo kvalitetnim bojama.

One su vrlo prisutne u svim javnim i poslovnim objektima i sa njima se susrećete svakodnevno, a mi ćemo pokušati da Vam ih što bolje predstavimo.

Nalepnice koje imamo u našoj ponudi, a služe za obeležavanje prostorija, objekata pa čak i automobila, su informativnog karaktera te ih mi zovemo - info nalepnice.

Info nalepnice

Njih možete koristiti za obelezavanje namene prostorija, natpise na vratima, instrukcije po zidovima, stubovima i slično.

Mi Vam nudimo da na jednom mestu, u Green office-u, obezbedite sve potrebne oznake u vidu nalepnica za obeležavanje:

     -  Istaknutih smerova u objektu,

     -  Znakova upozorenja,

     -  Opštih uputstava,

     -  Univerzalnim znakova obaveštenja,

     -  Znakova za bezbednost,

     -  Protivpožarne zaštite,

     -  Znakova informisanja,

     -  Opasnih mesta,

     -  Nalepnica dozvoljeno pušenje,

     -  Nalepnica zabranjeno pušenje,

     -  Da je beba u kolima,

     -  Da automobilom upravlja osoba sa probnom vozačkom dozvolom,

     -  I tako dalje...

Ove info nalepnice, zbog specifičnosti svoje namene, dobro podnose lepljenje čak i na nezahvalnim površinama, a srešćete ih u svakodnevnoj kancelarijskoj upotrebi. To su nalepnice sa tekstom tipa:

     -  Radno vreme,

     -  Klizav pod,

     -  Uzmite fiskalni račun,

     -  Wi-Fi nalepnice,

     -  Objekat pod video nadzorom,

     -  Zabranjeno fotografisanje,

     -  Isključite mobilni telefon,

     -  Vuci – guraj,

     -  Evakuacija,

     -  Nalepnica Izlaz ili Exit,

     -  Plan pranja ruku,

     -  Zabranjeno uvođenje životinja

     -  Zabranjena prodaja cigareta

     -  Zabranjena prodaja alkohola

     -  Nalepnica WC ženski

     -  Nalepnica WC muški

     -  Put za evakuaciju

     -  Nalepnica protiv požarni aparat

     -  Nalepnica postupak kod izbijanja požara

     -  Nalepnica ne ulazi

     -  Nalepnica ne diraj

     -  Nalepnica hidrant

     -  i mnoge druge.

Prodaja ponuđenih nalepnica koje su u  skladu sa postojećim, kako domaćim tako i evropskim ISO standardima i sa propisanim su izgledom i sadržajem. Mi, iz Green office-a, našim klijentima omogućavamo da ispune svoje zakonske obaveze time što će je postaviti na vidnom mestu u svom poslovnom prostoru.

Naša jedinstvena Internet prezentacija, http://greenoffice.rs , preko koje možete i naručiti robu „online“ prateći detaljna uputstva, nudi Vam širok asortiman, visok kvalitet, lep izgled, povoljne cene nalepnica, kratke rokove isporuka i striktno poštovanje istih.

Naš cilj je da, prateći Vaše potrebe, uvek imamo na raspolaganju ono što Vam treba i to vrlo kvalitetno po najpristupačnijoj ceni.

Kako zalepiti nalepnicu?

Sve je jednostavno ako znate kako! Bez obzira koja vrsta podloge da je u pitanju, a to može biti: staklo, metal, drvo, keramika, plastika ili zid, nalepnice treba stavljati polako. Pratite sledeće uputstvo, korak po korak, i izbeći ćete opasnost da Vam se nalepnica pomeri ili iskrivi. Naravno, sprečićete i pojavu mehurića koji mogu da nastanu kada vazduh ostane zarobljen ispod nalepnice.

  1.      Pre nego što započnete da lepite Vašu nalepnicu, čistom krpom, vlažnom ili suvom, prebrišite zidnu površinu od prašine. Ako ste se opredelili da lepite na pločice, nameštaj, staklo ili plastiku, preporučujemo da površine prebrišete alkoholom ili nekim sredstvom, za pranje prozora na bazi alkohola, kako biste je odmastili. To će omogućiti bolje prijanjanje. Sačekajte da se mesto, na koje ćete je zalepiti, dobro osuši pre nego što nastavite.
  2.      Ovo treba da uradite pre nego što odlepite zaštitni papir sa lepljive strane nalepnice.  Prislonite je na zid, odmerite željene razdaljine i libelom (vaser-vagom) proverite da li je nalepnica u vodoravnom položaju. Obeležite olovkom ili markerom tačno mesto gde će nalepnica biti postavljena, da biste bili sigurni da nije iskošena ili da se ne nalazi prenisko ili previsoko.
  3.      Postavite nalepnicu na obeleženo mesto i pričvrstite selotejpom ili papirnom trakom duž gornje ivice.
  4.      Podignite nalepnicu tako da bude okrenuta skroz naopako i polako skinite zaštitni papir. Vodite računa da pri tome ne zaprljate površinu koja se lepi, a to ćete najbolje postići ako počnete da odlepljujete zaštitni sloj od mesta gde je nalepnica pričvršćena trakom za podlogu.
  5.      Lagano odlepljujte zadnji (poleđinski) sloj i spuštajte nalepnicu. Pritiskajte gornje slojeve nalepnice, idući naniže, da biste izbegli pojavu mehurića. Koristite plastičnu špaklu, ako je podloga idealno ravna, ili meku krpu koja će dobro da prianja kod ne baš glatkih površina, kako bi lepljiva strana što bolje prionula uz podlogu.
  6.      Ukoliko se pojave nabori, polako odignite taj deo nalepnice i, glačajući špaklom ili krpom da biste izravnali nabore, zalepite nalepnicu.
  7.      Na kraju, još jednom pređite odgovarajućim alatom, krpom ili špahlom, preko cele površine, zbog eventualnih mehurića, i posao je završen.

Kako odlepiti nalepnicu?

Jednom zalepljena nalepnica može se odlepiti ali se tada ne može prelepiti na drugo mesto! Ukoliko imate staru nalepnicu i hteli biste da je zamenite novom, čeka Vas još jedan zadatak – odlepljivanje.

Kako biste ovo uradili na što lakši način, preporučujemo da koristite fen. Zagrevajte  deo površine nekoliko sekundi, počevši od ivice nalepnice, kako bi lepak popustio.  Polako vucite zagrejanu površinu ka sebi, ali vodite računa da ne oštetite površinu koja se nalazi ispod, nastavljajući zagrevanje stare nalepnice deo po deo u kontinuitetu – bez preskakanja površina.

Ne preporučujemo da postavljanje nalepnica na vrućim mestima kao npr. iznad štednjaka, radiatora, kamina i sl.

Etikete

Kako bi upotpuo ponudu potrošnog kancelarijskog materija za različite potrebe, Green office Vam predstavlja veliki izbor samolepljivih blanko etiketa.

Naš asortiman se ogleda u velikom broju različitih dimenzija, boja i oblika samolepljivih etiketa za Vaše najrazličitije potrebe. 

One se izarđuju od najkvalitetnijih materijala - semi gloss, vellum, termo top, termo eco, polietilena, polipropilena, fluo... Veličine hilzni i pakovanja prilagođene su mogućnostima printera i potrebama korisnika.                  

Etiketa je parče papira, u našem slučaju blanko samolepljivog, a može biti i od tekstila, plastificirana ili čak metalna. Najčešće je zalepljena mada nije retkost videti je i zašivenu, privezanu ili na drugi način dodatu ambalaži ili samom proizvodu.

Cena etiketa zavisi od vrste materijala, dimenzija, oblika, broju komada u pakovanju…

Etiketa je danas postala sastavni deo skoro svakog proizvoda. Ona obaveštava korisnika o:

    - podacima,

    - vrsti proizvoda,

    - načinu upotrebe,

    - ceni,

    - proizvođaču,

    - kvalitetu i slično.

Korisnici čitaju etikete, veruju im, pomažu im pri odluci o kupovini i zato im je potrebno posvetiti dosta pažnje.

Prodaja etiketa i ponuda etiketa

Ono što Vam mi nudimo je da odaberite između 43 različitih dimenzija neštampanih samolepljivih etiketa koje ćete dobiti na tabaku formata A4.

Ove blanko etikete možete koristiti za štampanje Vašeg sadržaja: cena, deklaracija, bar kodova i slično, na laser ili InkJet štampačima, a možete ih upotrebiti i za ručno ispisivanje.

Etikete u rolnama

Primena samolepljivih etiketa u rolnama je višetruka. One su kao deo ambalaže ili  deklaracija i mogu se koristiti u svim proizvodnim procesima ali i u trgovini:

    - prehrambenoj,

    - farmaceutskoj,

    - motornoj,

    - kozmetičkoj,

    - tekstilnoj industriji i

    - slično.

Izbor etiketa zavisi on njihove primene, pa kao takve mogu zavisiti od materijala od kojeg se prave. Najzastupljenije su direct termal etikete ili termalno osetljive, a koriste se kod:

    - digitalnih vaga (one mogu biti obične ili oslojene sa jednim ili dva sloja, tačnije odozgo i odozdo, kako bi se zaštitile od masnoća na primer),

    - bar kod štampača (termal transfer etikete) i

    - same papirne etikete (koje imaju najširu primenu i mogu biti i samolepljivi karton).

To su one etikete kod kojih se, u procesu nanošenja, prvo štampa tekst na etiketu i taj proces se naziva sistemom za štampu i nanošenje etiketa.

 

Etikete na podlozi formata A4

Samoljepljive etikete na listovima A4 formata, namenjene su  svim laserskim i  inkjet štampačima, aparatima za fotokopiranje ali i za ručno ispisivanje. Savršeno su ravne i imaju sveobuhvatnu zaštitnu ivica koja štiti bubanj i valjke štampača od lepljivih ostataka.

Izrađen od bezhlornog izbeljenog papira sa lepkom bez rastvarača. Proizvode se u 43 različita oblika te pokrivaju širok spektar upotreba.

Različiti oblici etiketa, broj etiketa na podlozi A4 formata, boje i funkcionalnost su neke od osnovnih podela, kao i to da se neke mogu ispisivati na štampaču, a neke, kao na primer providne, ne mogu pa ćemo se mi potruditi da Vam predstavimo neke od najspecifičnijih:

    - Za označavanje lančića, prstenja i sličnih artikala - imaju središnji deo koji nije lepljiv i specijalnog su oblika. Na jednoj podlozi A4 formata nalazi se 60 etiketa.

    - Providne plastificirane etikete, otporne na vlagu i prljavštinu, atraktivne i pogodne za upotrebu na raznim prostorima, ali ne i za InkJet štampače. Na jednom listu A4 formata može se nalaziti: 1, 12, 24 ili 44 etikete u zavisnosti od dimenzija.

    - Removable etikete - iako veoma dobro prianjaju na podlogu, lako se uklanjaju bez oštećenja površine na koju se lepe. Bele su boje i koriste se na mestima gde je potrebno često menjati oznake. Broj etiketa po listu A4 formata može biti: 2, 4, 10, 12, 14, 18, 21, 27, 32, 48, 96 ili 110 što zavisi od veličine istih, a u slučaju kada su kružnog oblika prečnika 10mm, ima ih 315.

    - Univerzalne bele etikete za sve standardne primene. Mogu se štampati na svim vrstama laserskih, ink jet i matričnih štampača i fotokopir aparata. Broj etiketa po stranici varira u zavisnosti od dimenzija, a kreće se od 1 do 65 komada. I one mogu biti i okrugle različitih prečnika, a broj komada po listu se kreće od 1 – 21.

Idealane su za označavanje cena, vrste i namene proizvoda, za adresiranje prilikom isporuka i savršeno se uklapaju kao etikete za fascikle i CD-ove.

 

Lepljenje etiketa

Predlažemo Vam da pročitate ove savete kako bi Vaše etikete bile što bolje zalepljene.

1. Očistite površinu

Pravilo broj 1 kod bilo koje vrste lepljenja je da površina, na koju treba da se nalepi etiketa, mora da bude čista i suva. Ako lepljivu stranu etikete nanesete na nečistu, masnu ili mokru površinu, verovatno se neće ni zalepiti ili će se vrlo brzo odlepiti.

2. Rukovanje etiketama

Lepljivu stranu etikete dirajte samo po rubovima. Kao i sve ostale lepljive trake, one su osetljive na pritisak.  Čim Vaši prsti, ili neki drugi predmet, dotaknu lepljivu stanu, etiketa gubi deo svojih sposobnosti za dobro prijanjanje na površinu. Zato je preporuka da se ne dira lepljiva strana ili, ako već mora, onda samo po samim ivicama etikete pre nego što je postavite na željeno mesto.

3. Preporuka

Nanesite etiketu jakim pritiskom i obratite pažnju na to da su svi krajevi uredno zalepljeni. Ako je moguće, bilo bi poželjno da ostavite zalepljene etikete da miruju najmanje 72 sata pre nego što ih pokvasite ili izložite nekim drugim spoljašnjim uticajima. Korisno je znati i da je etikete najbolje lepiti na površine čija je temperatura viša od 10° Celzijusa.

Da zaključimo

Naime, kada već govorimo o karakteru jedne firme, prvenstveno mislimo na nivo profesionalnosti i ozbiljnosti njenog odnosa prema poslu, radu, klijentima i zaposlenima. U prilog tome govori i postojanje čitavog niza standarda u poslovnom i industrijskom svetu koje nameće zakonski okvir. Svih tih standarda je neophodno pridržavati se i ispunjavati ih kako bi bilo koji oblik poslovnog organizovanja uopšte mogao biti započet.  Adekvatna poslovna obeležavanja su samo neki od zahteva koji podležu pomenutim propisima.

Nalepnice i etikete su neophodne za obeležavanje prostorija i proizvoda.

Green office Vam nudi široku paletu kancelarijskog materijal po najpovoljnijim cenama. Zbog svega gore navedenog, mi iz Green office-a se trudimo da Vam obezbedimo sve potrebne nalepnica i etiketa, vrhunskog kvaliteta po najpovoljnijim cenama bez obzira na to da li ih koristite u poslovne ili privatne svrhe. Vaše zadovoljstvo je nama prioritet!

 

Aktivni filteri