Najnoviji postovi

Gumice za brisanje

Gumica za brisanje spada u kategoriju školski pribor  ali i  kancelarijski materijal.

Vekovima u nazad postala je nezamenjivi deo pribora za umetnike, školu, posao, i za sve one koji redovno koriste grafitne olovke u svom radu ili hobiju.

Njihova namena je da poput magije uklone trag pisanja ili crtanja uglavnom sa papira, ali se mogu koristiti i na drugim podlogama.

Green Office online prodaja školskog pribora u svom asortimanu ima veliki izbor gumica za brisanje, koje odgovaraju svakoj primeni od upotrebe u školi, kancelariji pa sve do umetničkih ateljea.

 

Kvalitet

Sve gumice za brisanje, se proizvode za istu namenu, ali činjenica je da su neke u tome bolje od drugih. Preporuka je da se prvo kod svog prodavca raspitate, koje gumice su pouzdane u uklanjanju grafita ili traga hemijske olovke sa papira. U našoj ponudi možete pronaći svetski poznate brendove kao što su: Pelikan, Pilot, Koh-i-noor, Herlitz, Brunnen, Gorjuss, Connect, Aplus, Laco i dr.

 

Kako odabrati gumicu?

Da bi ste postigli optimalne rezultate prilikom brisanja, potrebno je odabrati odgovarajući proizvod iz naše ponude. Sastav i tvrdoća su važan faktor, na osnovu kojeg možete odabrati proizvod koji Vam najviše odgovara. Na primer gumice koje imaju mek sastav se preporučuju za brisanje traga koji ne ide duboko u površinu papira. Sa druge strane tvrde gumice se koriste za brisanje tragova pisanja ili crtanja koji su duboko prodrli u papir, pored grafitne olovke te tragove mogu ostaviti i hemijske odnosno gel olovke.

 

Oblik, veličina i boja

U našoj ponudi možete pronaći različite oblike (pravougaone, cilindrične, trouglaste, u olovci, u obliku životinja i dr.) kao i različite veličine i boje. Pre odabira oblika razmislite koji je to oblik koji će te lako držati i neće Vam smetati pri radu. Kada odlučujete o veličini, trebate uzeti u obzir površinu koju brišete ali isto tako morate voditi računa da imate preciznost i punu kontrolu pri radu. I na kraju imate veliki izbor raznih boja, koje možete kombinovati sa radnim okruženjem.

 

Gumice za brisanje u olovci

Definitivno specifičan proizvod koji nije toliko zastupljen u svakodnevnoj upotrebi, po obliku je identičan grafitnoj olovci, samo što se umesto grafita nalazi gumica obložena drvetom. Kada se potroši gumica potrebno je istu zarezati klasičnim rezačem za drvene olovke. Prvenstveno je namenjena za precizno ispravljanje grešaka naročito na mestima do kojih ne može doći klasična gumica.

 

Gumice od vinila

Razvoj tehnologije doveo je do toga da se novi materijali počinju koristiti u sastavu gumice za brisanje. Svakako jedan od najzastupljenijih materijala je Vinil. Vinil je sintetički plastični polimer od koga se izrađuju takozvane plastične gumice, koje imaju mekanu neabrazivnu strukturu koja omogućava lako brisanje bez ostavljanja tragova i oštećenja papira. Pored svega navedenog Vinil se pokazao kao idealan materijal, jer se sa njim lako manipuliše kako bi dobili različite oblike. 

 

Gumice za brisanje hemijske ili gel olovke

Kada je reč o ovoj vrsti proizvoda iz našeg dugogodišnjeg iskustva možemo reći sledeće, da bi ste uspešno obrisali trag hemijske ili gel olovke, one moraju koristiti posebno termoosetljivo mastilo. Koje se briše toplotom nastalom od trenja gumice i pri tome ne ostavlja trag na papiru, po kome se ponovo može pisati. Naš predlog je da koristite super kvalitetne i proverene Pilot FriXion olovke. Kada je reč o hemijskim olovkama koje nemaju gore pomenuto mastilo moramo reći da su rezultati "šareni" tj. da zavise od dosta faktora, vrste mastila, debljine papira i naravno od same gumice. Gumice koje se koriste su prilično grube, da bi se uklonili trag olovke morate skinuti vrlo tanak sloj papira, što može dovesti do oštećenja dokumenta, a u mnogim slučajevima ostaje vidljivi trag olovke i nakon brisanja.

 

Art gumice

Kao što i sam naziv kaže ovaj proizvod je pre svega namenjen umetnicima koji u svom radu koriste grafit. Po svom obliku i fleksibilnosti se definitivno razlikuju od klasičnih. Kad kažemo da su fleksibilne mislimo na mogućnost da se oblikuju poput plastelina, što omogućava da postignete ženjeni oblik za brisanje. Sa postignutim oblikom dobijate mogućnost preciznog brisanja ili osvetljavanja, bez trljanja i bez ostavljanja mrlja. Kada se gumica za umetnike isprlja dovoljno je da je izgnječite, na taj način čist deo će doći na površinu a zaprljani deo od grafita će se zadržati u sredini. Gumica se može koristiti sve dok ima čist delo za brisanje.

Aktivni filteri