• Novo
Mikroskop za decu Deli 74360
search
 • Mikroskop za decu Deli 74360
 • Mikroskop set Deli 74360, ugao pomeranja od 45°
 • Torba za mikroskop set Deli 74360

Mikroskop za decu Deli 74360

19.660,00 RSD
Sa PDV-om
 • Brend: Deli
 • Model: 74360
 • Tip proizvoda: Mikroskop
 • Materijal: Metal
 • Okular: 10X-16X
 • Objektivi: 4X, 10X, 40X
 • Uveličanje: 40X-640X
 • Opseg finog podešavanje: 1.8mm-2.2mm
 • Prečnik ogledala: 50mm
 • Ugao pomeranja: 45°
 • Dimenzije: 275mm x 280mm x 150mm
 • Težina: 2,175 kg
 • Boja: Bela
 • Zemlja porekla: Kina
 • Uvoznik: Precizan podatak o uvozniku dostupan je na deklaraciji
Količina

  100% Sigurno

Kupovina i lični podatci su 100% sigurni

  Besplatna isporuka

Besplatna isporuka, Srbija za sve porudžbine iznad 15000 din osim za pakete koji prelaze 10 kg.

  Povrat robe

U roku od 14 dana možete izvršiti povrat robe.

Mikroskop set Deli 74360

U potrazi ste za kvalitetnim mikroskopom za decu koji će vašem detetu omogućiti da istražujete svet života na nov i uzbudljiv način? Predstavljamo vam naš najnoviji model Deli 74360, koji je opremljen vrhunskom optikom i brojnim korisnim funkcijama.

Uvećanje do 640X

Naš biološki mikroskop nudi neverovatno uvećanje, koje ide od 40X do 640X. To znači da ćete biti u mogućnosti istražiti svet oko sebe s neverovatnim nivoom detalja i jasnoće.

Fokusiranje

Jedna od ključnih karakteristika našeg mikroskopa je mogućnost grubog i finog (preciznog) fokusiranje, koje omogućava jasniji i oštriji prikaz slike. S metalnom konstrukcijom, ovaj mikroskop je izuzetno izdržljiv i dugotrajan, a točkići za grubo i fino podešavanje fokusa omogućavaju vam da lako podesite fokus na bilo koju vrstu uzorka. Bilo da istražujete biološke uzorke u laboratoriju ili proučavate strukturu materijala na mikroskopskoj nivou, naš mikroskop će vam pružiti sve što vam je potrebno.

Osvetljenje

Mikroskop sa ogledalom je vrsta mikroskopa koji koristi ogledalo za refleksiju svetlosti kako bi osvetlio uzorak koji se posmatra. Ovakav tip mikroskopa ne zahteva baterije ili struju za osvetljenje i može se koristiti u uslovima sa lošim osvetljenjem.

Kome je namenjen ovaj mikroskop?

Mikroskop je neophodan alat za sve koji žele da istražuju mikroskopski svet, a posebno za učenike osnovnih i srednjih škola. Kvalitetan mikroskop pruža jasnu i oštru sliku objekata koje se posmatraju. Lagan je i jednostavan za korišćenje, što je od velike važnosti za učenike.

Ako tražite kvalitetan mikroskop za učenike osnovnih i srednjih škola onda je predstavljeni model idealan izbor za vas, mikroskop je kvalitetan, stabilan i lak za korišćenje. 

U prilogu možete preuzeti upustvo za sastavljanje i upotrebu mikroskopa.

Mikroskop cena 19660,00 dinara poručite odmah dostava je brza i pouzdana.

 

Ugao podešavanja mikroskopa

Mikroskop Deli ima pokretnu "ruku" koja se može pomerati u rasponu od 0° do 45° u odnosu na vertikalnu osu. Ovo omogućava promenu ugla posmatranja uzorka, što može biti korisno u određenim situacijama. Na primer, ako je uzorak previše velik da bi se u celosti video pod jednim uglom, nagib ruke mikroskopa može se podesiti tako da se uzorak posmatra pod različitim uglom, čime se omogućava jasniji pregled celog uzorka. Pored toga, pomeranje nagiba ruke mikroskopa može biti korisno i kada se posmatraju uzorci pod uglom ili kada je potrebno promeniti poziciju uzorka tokom posmatranja.

Fokusiranje mikroskopa

Postoji nekoliko načina podešavanja mikroskopa kako bi se postigla željena jasnoća i oštrina slike. Grubo podešavanje se vrši pomoću mehanizma za pomeranje objektiva i uzorka. Ovaj mehanizam omogućava kretanje objektiva i uzorka prema gore ili dole, što omogućava fokusiranje slike. Grubo podešavanje se najbolje obavlja pri niskoj uveličanosti, jer veće uveličanje zahteva finije podešavanje. Fino podešavanje se vrši pomoću mehanizma za fokusiranje. Ovaj mehanizam omogućava mikrometarsko pomeranje objektiva, što omogućava preciznije fokusiranje slike. Kada se koristi veliko uveličanje, fino podešavanje postaje ključno za dobijanje jasne i oštre slike.

Rotirajuća kupola sa objektivima

Rotirajuća kupola sa objektivima je važan deo mikroskopa koji omogućava korisnicima da lako promene uvećanje pri posmatranju uzoraka. Ova kupola sadrži tri objektiva sa različitim uvećanjima, koji se mogu lako zameniti okretanjem kupole. Ovaj napredni dodatak na mikroskopu omogućava korisnicima da brzo i lako prilagode uvećanje pri posmatranju uzoraka, što je od ključne važnosti za detaljnu analizu i istraživanje. Osim toga, ova funkcija takođe smanjuje vreme koje je potrebno za promenu objektiva, što omogućava korisnicima da se fokusiraju na svoj rad i posmatranje, umesto na tehničke detalje.

Objektivi

Objektivi za mikroskop su od velike važnosti za precizno posmatranje uzoraka. Postoji nekoliko različitih objektiva koji se koriste na mikroskopima, a najčešće se koriste objektivi sa uvećanjem 4x, 10x i 40x. Objektiv 4x se koristi za pregled uzoraka na manjim uvećanjima, dok se objektiv 10x koristi za detaljnije posmatranje. Objektiv 40x omogućava veoma detaljno posmatranje uzoraka, ali se zbog velikog uvećanja koristi samo za manje oblasti uzorka. Korišćenjem ovih različitih objektiva, korisnici mogu precizno posmatrati uzorke na različitim nivoima uvećanja.

Izgled posmatranih uzoraka kroz mikroskop za decu Deli 74360

Image

Delovi mikroskopa

 

1. Okular

2. Cev sočiva

3. Grubo fokusiranje

4. Fino fokusiranje

5. Rotirajuća kupola sa objektivima

6. Objektivi

7. Telo mikroskopa

8. Držač slajdova

9. Otvor blende

10. Kontrola otvora blende

11. Platforma

12. Zglob

13. Donji izvor svetlosti (ogledalo)

14. Baza

 

Odricanje od odgovornosti:
Svi nazivi brendova i logotipi su vlasništvo njihovih brendova i na njih se poziva samo u opisne svrhe.

5 Kom.

Preuzimanje

Uputstvo

Uputstvo za sastavljanje i upotrebu mikroskop za decu Deli 74360

Preuzimanje (63.52KB)