FAQ - Često postavljana pitanja

1 -

Šta je zamenski toner?

Zamenski ili kompatibilni toner za štampače, je proizvod koji nije proizveden od strane proizvođača štampača. To su potpuno novi proizvodi, izrađeni od novih komponenti po najvišim ISO standardima.


2 -

Da li će zamenski toner raditi na mom štampaču?

Kao prvo, morate kupiti odgovarajući odnosno kompatibilni toner sa Vašim modelom laserskog štampača. Zamenski toneri se već jako dugo koriste na tržištima širom sveta, to je velika grana industrije gde je konkurencija izuzetno velika. Da bi proizvođači tonera opstali na tržištu, moraju proizvoditi kvalitetne kertridže, visokih performanski, koji omogućavaju optimalni rad printera. Odgovor na pitanje je, da toneri proverenog kvaliteta, sigurno će raditi na Vašem štampaču.


3 -

Šta je OEM toner?

Toneri za štampače koji nose oznaku "OEM", (skraćenica od original equipment manufacturer), predstavljaju originalne tonere koji su proizvedeni od strane proizvođača štampača. Ovi proizvodi su ubedljivo najkvalitetniji i daju najbolje rezultate štampe. Njihov glavni nedostatak je visoka cena.  


4 -

Šta je tabulir papir?

Tabulir papir, je vrsta papira koja se još naziva i beskonačni papir, on se koristi za štampanje na matričnim štampačima. To je specijalan papir proizveden za matrične štampače, sa leve i desne strane ima perforaciju, koja služi za povlačenje papira kroz printer. Beskonačni papir se najviše koristi u sistemima koji imaju veliki obim štampe.


5 -

Koje dimenzije termo rolni koristi fiskalna kasa HCP Best?

Dimenzije termo rolni koje se koriste u fiskalnoj kasi HCP Best su 28mm X 30m, R48mm.